VERSE VLEESWAREN VAN TOPKWALITEIT
UIT ONZE EIGEN SLAGERIJ

De derde generatie aan het kapblok garandeert jou smaakvolle kwaliteit en finesse

VERSE VLEESWAREN VAN TOPKWALITEIT
UIT ONZE EIGEN SLAGERIJ

De derde generatie aan het kapblok garandeert jou smaakvolle kwaliteit en finesse.

Smaakvol rundsvlees

De passie van boer Rudi proef je tot op je bord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Ons rundsvlees komt van bij Rudi, een gepassioneerde veehouder met liefde voor dieren. En met liefde voor zijn vak. Rudi selecteert al op de veemarkt de beste kwaliteit voor jou, want dat is waar Rudi zijn koeien koopt: rechtstreeks op de markt.


Rudi koopt bevendien alleen kalveren die bij hun kweker altijd op de wei hebben gestaan. En ook hij geeft hen die ruimte. Het voeder om zijn dieren groot te brengen kweekt hij zelf en de mest daarvoor komt van zijn eigen runderen. Zo maakt Rudi de ecologische cirkel rond.


De runderen die bij Rudi aankomen, worden eerst 'ingevoederd'. Dat wil zeggen dat hij de koeien gedurende 14 dagen laat omschakelen van gras naar zijn zelf geproduceerde veevoeder. (bestaande uit haver maïs stro aardapelen... allemaal bio samen gemengd met een proteïne mengeling)

Titel

Gedurende de volgende drie maanden staan ze bij Rudi in de weide en worden ze met liefde verzorgd en gevoederd. Als het weer te slecht is gaan ze in zijn boerderij op stal. Met een dikke berg stro!


De koeien die we bij Rudi kopen zijn van het Belgisch witblauw ras,  gekend voor zijn grote vleesproductie van hoge kwaliteit. De lekkere smaak en fijne malsheid van het vlees is eigen aan het ras, al zijn wij ervan overtuigd dat ook de zorg van Rudi daar ook voor veel tussenzit. 


Om jou het beste kwaliteitsvlees te kunnen garanderen, kopen wij uitsluitend vrouwlijke runderen tussen de 5 en 7 jaar oud, die al minstens één kalfje hebben gehad. Zo zijn we er zeker van dat de dieren gedurende lange tijd vrij op de weide hebben rondgelopen en in alle rust hebben kunnen grazen. "Dat proef je", verzekert Rudi ons. "Een onspannen koe is een echte topper op je bord"


Rudi slacht en verwerkt zijn koeien zelf. Zo houden we de keten zo kort mogelijk en kunnen we op elk moment traceren waar jouw lekker stukje vlees vandaan komt. Kwaliteit en veiligheid gegarandeerd dus.


Koetjes aaien bij boer Rudi

Op bezoek bij boer Rudi

We gaan regelmatig op bezoek bij boer Rudi, onze leverancier van kwalitatief rundsvlees. Als gepassioneerde veehouder toont hij ons graag hoe hij zijn dieren met de beste zorgen en veel liefde grootbrengt.

'Dry aged' côte a l'os

Ieder zomerweekend halen we met plezier een specialleke voor jou uit de frigo: een super fijne, drie weken gerijpte côte à l'os! De zogenaamde dry ageing-bereiding zorgt voor heel mals vlees met een intense smaak.

Mals en intens van smaak

Door het rijpingsproces verliest het witblauw rundsvlees zijn melkzuren en wordt het malser. En omdat het vlees tijdens de rijping ook vocht verliest, wordt zijn smaak voller en intenser.


Varkensvlees met karakter

Brasvar, het échte slagersvarken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

duroc

Titel

Duroc varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak die je verwachtingen keer op keer overtreft. Maar waar komt die uitzonderlijke smaak vandaan?


Vroeger gaven mensen 'bras' aan hun varkens, een mix van aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Omdat we houden van die authenticiteit, krijgen de varkens die wij aankopen diezelfde natte voeding.


Bovendien is het Duroc-ras van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met de bras-voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.

Titel

In de velden van het landelijke Nevele kweken Kristof en Angelique op duurzame wijze Duroc-varkens. Al jarenlang. De authentieke bras-voeding stellen ze op de hoeve zelf samen op basis van hoofdzakelijk lokale producten.


Daarnaast gebruiken deze milieubewuste varkenskwekers de maïs die ze rond hun hoeve kweken en inkuilen om hun dieren gedurende het hele jaar te voederen. Ook daarmee beperken ze het transport van de benodigde basisproducten.


Tenslotte bemesten ze hun akkers op een natuurlijke manier met de eigen varkensmest. Wat daarna nog aan mest overblijft, wordt via een ondergrondse leiding overgepompt naar een nabijgelegen biogasinstallatie en daar verwerkt tot groene stroom.

duroc
duroc

Titel

'De smaak van vroeger' krijg je niet zomaar. De innovatieve en duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu, maken het verschil. 


Angelique en Kristof gaan dan ook niet voor massaproductie, wel voor passie, vakmanschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hun keuze voor de kweek van Duroc-varkens is zuiver ingegeven door hun overtuiging om alleen voor het beste te gaan. Zowel op het vlak van smaak, kwaliteit, kleur, bewaring en gezondheid.

 

"Aan elk stadium van het kweekproces besteden we de beste zorg en opvolging", verzekeren ze ons telkens opnieuw. "Om meer natuur in de stallen te brengen, hangen we bijvoorbeeld een hooiruifje op in ieder hok. Dat geeft de dieren rust en afleiding. En dat proef je."


Kwaliteitskip van bij ons

La Belle Flamande, het lekkerste stukje kippenvlees

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

La Belle Flamande, het lekkerste kippenvlees bij jouw Spar Banneux Hasselt

Titel

Samen met onze klanten kiezen wij voor lekker lokaal. Voor de La Belle Flamande-kippen bijvoorbeeld. Die groeien op bij zorgvuldig geselecteerde kwekers en worden respectvol geslacht wanneer ze tussen de 35 en 42 dagen oud zijn.


Deze Belgische kippen krijgen 100 procent plantaardige voeding die vrij is van genetisch gewijzigde gewassen en geen antibiotica, hormonen of groeiversnellers bevat. Bovendien bevat hun gevarieerd, gezond dieet geen vis- of dierenmeel of dierlijke of gerecycleerde vetten.


Alleen zo kunnen we u met La Belle Flamande het beste stukje kippenvlees op de markt garanderen.


Titel

De omgeving waar de La Belle Flamande-kippen opgroeien is verrijkt met strobalen of zitplatforms. Bovendien worden er volle granen gestrooid om hun natuurlijk gedrag en activiteit te stimuleren.


Ook daglicht heeft een belangrijke invloed op het welzijn van onze dieren. Daarom heeft La Belle Flamande de ambitie om tegen 2020 al zijn pluimveestallen te voorzien van natuurlijk daglicht.


Dat alles vertaalt zich in een echte meerwaarde voor jou als klant. Want met La Belle Flamande ben je gegarandeerd zeker van het lekkerste en veiligste kippenvlees op de markt.


Meer weten? Bezoek dan de website van de fabrikant.

La Belle Flamande kip bij jouw Spar Banneux in Hasselt