Het verhaal van de Spar in de Banneuxwijk begint in Molenbeersel, dicht tegen de Nederlandse grens. Daar nam Theo Roijens, onze grootvader, in 1957 de beenhouwerij over van zijn oom Sus. Na zijn
Het verhaal van de Spar in de Banneuxwijk begint in Molenbeersel, dicht tegen de Nederlandse grens. Daar nam Theo Roijens, onze grootvader, in 1957 de beenhouwerij over van zijn oom Sus. Na zijn
legerdienst had Theo zijn kennis van de slagersstiel flink verrijkt in Thorn en Weert. Het legde de basis voor een gezonde, langdurige groei van zijn slagerij aan de Weertersteenweg.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.
In juli 1961 huwt Theo Roijens met Mia Smeets. Zij stond toen al enkele jaren bij hem in de winkel en charmeerde duidelijk niet alleen het cliënteel. 'Dun snijden en dik leggen', zei ze altijd over de huis-gerookte rundsfilet of boerenham. En Theo zag dat het goed was.
Hun oudste zoon Peter, onze pa, kreeg de slagersmicrobe dan ook niet met de paplepel ingegeven, ze zat hem gewoon in de genen.
Na de succesvolle voltooiing van zijn opleiding tot slager in 1981, bij een collega van zijn vader, nemen Peter Roijens en zijn echtgenote José Smeets de slagerij over. Samen bouwen ze die gedurende jaren met succes verder uit. Maar het leven 'op de buiten' was niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Nieuwe horizonten werden verkend.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.
In 1997 verhuizen Peter en José met hun drie kinderen naar Hasselt, waar ze een jaar later de gekende Spar in de Banneuxwijk overnemen.
Met hun eigen smaak, stijl en verse kwaliteitsproducten blazen ze de winkel meteen nieuw leven in. De verjonging slaat aan en trekt al snel ook een nieuw cliënteel aan.
De jarenlange slagerij-ervaring is daarbij een unieke troef. Door het verse vlees in huis te versnijden en te bewerken, onderscheiden Peter en José zich duidelijk van andere supermarkten. En dat werpt zijn
vruchten af. Het jonge koppel werkt keihard en blijft de winkel continu vernieuwen, de ene keer met subtiele verbeteringen, de andere keer met ingrijpende veranderingen.
Hier zetten ook wij, hun kinderen Bart, Jo en Chris, onze eerste stappen in het ondernemersschap. De kleine klusjes die we als kind kregen opgedragen, werden - zodra we er oud genoeg voor waren - volwaardige vakantiejobs. Het was de beste leerschool om klaargestoomd te worden voor het ondernemersschap.
Ook als jobstudent stond Bart al aan de kassa. Het is nog altijd zijn favoriete, vertrouwde plek. Chris en Jo (op de foto links met papa Peter) bedienden de klanten indertijd aan 'hun' vleestoog. Het rechtstreekse contact met de klanten blijven een ervaring voor het leven.
Jo verhuisde van achter de toog naar de slagerij, waar hij ook nu nog iedere dag zijn scherpste messen bovenhaalt om u het best versneden vlees te bezorgen. En om met zijn rijke ervaring de lekkerste verse fijne vleeswaren te bereiden.
Chris heeft ondertussen het nest verlaten en bouwt zijn werk en leven elders succesvol uit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.
Zodra definitief duidelijk was dat Jo en Bart het bedrijf kwamen versterken, kwamen ook de verbouwingsplannen op tafel. Nu de toekomst verzekerd was, moest de winkel mee zijn met de tijd.
De winkeloppervlakte werd verdubbeld en het interieur kreeg een eigentijdse look. Daarin kregen onze drie basispijlers, vlees, brood en groenten, een zeer prominente plaats.
De verbouwing verliep in drie fasen. Eerst werd er een nieuwe winkel
gebouwd op de parking van de oude. Die kon daardoor openblijven tijdens de werkzaamheden. Zodra dat eerste deel klaar was, werd de inboedel verhuisd en de oude winkel gesloopt. Op de ruimte die daardoor vrijkwam werd het tweede deel van de nieuwe winkel gebouwd, samen dus dubbel zo groot als de oude.
Voor wie het weet waar de tijdelijke wand tussen beide delen stond, is de scheidingslijn tussen de twee bouwfasen nog altijd goed zichtbaar in de winkel.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.
Het resultaat van 2 jaar verbouwen was een splinternieuwe Spar. Een eigentijdse supermarkt met groenten en fruit in zelfbediening, een sterk uitgebreide bakkerij-afdeling en hypermoderne kassasystemen. De grote nieuwe slagerij-afdeling blijft een unieke troef: voor dagvers versneden vlees en zelfbereide verse vleeswaren lopen onze klanten graag een blokje om. Enkele generaties zorgvuldig doorgegeven vakmanschap zijn daar zeker niet vreemd aan.