Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Slager Jo's
Meat Boutique

Slager Jo staat al lang gekend om zijn goede vleeskwaliteit,

en nu ook voor superieure vleeskwaliteit

Wat is dry aging

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Dry aging of rijping is het laten besterven van rundvlees, dit is nodig om het rundsvlees op natuurlijke manier te vermalsen.

Het doorsnee rundsvlees rust normaal 1 à 2 weken maar je kunt rundsvlees ook langer laten rusten. Om dit in optimale omstandigheden te doen heb je een rijpingskast nodig. De rijpingskast zorgt voor een goede luchtcirculatie en constante luchtvochtigheid.

Dit zorgt ervoor dat het vlees rondom aandroogt en een beschermlaag krijgt tegen bacteriën. Het vlees verliest vocht tijdens het rijpen, dit kan oplopen tot wel 30%!! Hierdoor wordt het vlees intenser van smaak. De enzymen die in het vet zitten breken de melkzuren af die in het vlees zitten. Deze melkzuren zorgen voor stijfheid van de spieren wat ze minder mals maakt. Dus door het vlees langer te laten hangen wordt het malser en intenser van smaak. Hou er rekening mee dat er een andere manier van bereiding nodig is, sinds het vlees al heel wat vocht verloren heeft, klik op de link voor tips.