Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Slager Jo's
Meat Boutique

Slager Jo staat al lang gekent om zijn goede vleeskwaliteid,

en nu ook voor superieure vlees kwaliteit

Wat is dry aging

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Dry aging is het laten besterven van rundvlees, dit is nodig om het rundvlees op natuurlijke manier te vermalsen.

Het doorsnee rundvlees rust normaal 1 à 2 weken maar je kunt rundvlees ook langer laten rusten

en om dit in optimale omstandigheden te doen  heb je een rijpings kast nodig. De rijpingskast zorgt  voor mooie luchtcirculatie en luchtvochtigheid

dit zorgt ervoor dat het vlees rondom aandroogten een beschermlaag heeft tegen bacteriën. Het Vlees verliest vocht tijdens het rijpen dit kan oplopen tot wel 30%!! Hierdoor wordt het vlees intenser van smaak. De enzymen die in het vet zitten breken de melkzuren af die in het vlees zitten deze melkzuren zorgen voor stijfheid van de sprieren wat ze minder mals maakt. Dus door het vlees langer te laten hangen wordt het malser en intenser van smaak, alleen is er ook een andere mannier van bereiding nodig sinds het vlees al heel wat vocht verloren heeft, klik op de link voor tips.