Hier probeer ik (Slager Jo) jullie wat recepten en tips te geven met producten die je bij ons in de winkel vind of tips over hoe je het beste iets kunt bereiden.
Hier probeer ik (Slager Jo) jullie wat recepten en tips te geven met producten die je bij ons in de winkel vind of tips over hoe je het beste iets kunt bereiden.
De recepten zijn altijd zelf geprobeerd en getest, aangepast aan het seizoen.
Moinkballs is een samentrekking van moo en oink het geluid wat een koe en een varken maken.
Het zijn lekkere rundsballetjes gewikkeld in gerookt spek lekker als hapje op zowel de zomer en winter BBQ
750gr rundsgemalen
60gr gemalen parmezaankaas
1 ei
60 gr paneermeel
1 el lookpoeder
1tl zeezout
1tl versgemalen peper
1tl gedroogde oregano
2tl gedroogde peterselie
20 schijfjes gerookt spek uit eigen werkplaats
120ml melk
een droge bbq rub
500ml volle room (voor een lekkere smeurige saus)
875gr gemalen kaas
2chilly pepers (zonder zaadjes)
1el chilly poeder
In de keuken
Op de BBQ
Voor een stuk dry aged vlees is het belangrijk dat het rustig op temperatuur kan komen, leg het dus eerst op kamer temperatuur.
Je kunt het vlees op voorhant kruiden of na het bakken met grof zout bestrooien. na het vlees even op temperatuur is gekomen leg je het in de oven open op de roosten op 50°c dit voor zeker 45min tot 1uur voor een stuk van 800gr. je kunt het stuk ook zeker langer laten liggen het vlees gaat op dezer temperatuur niet garen maar mooi rondom aandrogen zodat het vocht blijf in het vlees en er een mooie krokante bakkorst ontstaat. Na de oven kun je het vlees NIET meer kruiden want het is rondom droog en de kruiden gaan niemeer blijven plakken, je kunt wel nog en vlees mooi trancheren en besprenkelen met grof zeezout als final tutch. Voor het bakken van het vlees: zorg dat je pan heet is bak het stuk vlees in boter of olie de baktijd hangt af van de gewentste gaarheid oefening baart kunst maar Slager Jo kan je zeker wat tips geven.
smakelijk!!!!!
Nog nooit aardappelwedges gemaakt, zeg je? Tijd om het eens te proberen! Deze aardappelpartjes uit de oven zijn ideaal als bijgerecht makkelijk om te maken en in een wip klaar. Hoe je je aardappelwedges lekker krokant aan de buitenkant en binnenin heerlijk zacht krijgt, ontdek je hier.
Verwarm de oven op 200°c. Sneid de aardappelen in partjes met of zonder schil.
Kruid met peper en zout, rozenmarijn en plet een teentje look over de aardappelen besprenkel met voldoende olijfolie. Goed mengen en de oven in schuiven.
Zet de oven op 190°c en bak de aardappel partjes 40-45 min. tot ze goudbruin zijn. ( Hou je van pikant voeg cayennepeper toe, ben je een kaas lief hebber strooi er gemalen kaas over)
Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 à 2 eetlepels zure room. Meng hieronder ½ koffielepel paprikapoeder, 1 geplet teentje look, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel gehakte peterselie.
Perfect gegrild spek maken? Dit is het recept van Slager Jo.
Het spek is lekker mals, sappig en botermals. Super makkelijk te bereiden en altijd perfect.
Lakken en Bakken, chillen grillen en good food
Verwarm de oven voor op 160C°.
Maak eerst de boullon door de kalfsfond in een ketel te doen en alle groenten en kruiden toe te voegen.
Snijd de groenten grog in grote stukken.
Breng vervolgens de bouillon aan de kook terwijl je het spek aan de zwoerdkant insnijd (dit voorkomt dat het spek gaat opkrullen) en giet de bouillon bij het spek in een grote ovenschaal.
Zorg dat het spek onderstaat tot aan de zwoerd, als deze boven water blijft dan zal de zwoerd lekker krokant worden.
Schuif de schotel in de oven (of bbq met indirecte hitte)
en laat het 2u 30min garen. Vul regelmatig wat bouillon bij zodat enkel de zwoerd boven water blijft.
Maak intussentijd de lak door alle ingredienten te mengen tot een gladde massa (je mag zout toevoegen, maar pas op, het vlees is al gezouten).
Haal het spek na 2u30min uit de bouillon en laat even afkoelen, dit zal zorgen dat het spek terug opstijft en makkelijk te snijden is.
De bouillon kan gebruikt worden voor een stevige consommé-soep, gewoon even zeven en ontvetten ( je kan het ook invriezen en gebruiken als bouillon blokjes)
Het spek in dikke schijven snijden van 1 cm en insmeren met de lak. Vervolgens grillen op een warme bbq of pan tot het mooi bruin is. Lekker met aardappelwedges of een witte koolsla op een toostje.
Shortribs zijn lekkere ribben van het rund. ze worden botermals en super sappig. Ze vergen veel geduld om klaar te maken maar zijn zeker het wachten waard. Vraag slager Jo om ze reeds te ontvliezen (het vlies wordt taai)
Serveer met
Lekker luchtig gerechtje met verse spinazi en magere gegrilde kip
Genoeg voor 4 personen
Zet water op voor de pasta met zout en kook ze naar instructies op de verpakking.
Versnipper de sjalotjes en de look, stoof deze aan.
Voeg de spinazi toe en stoof deze mee tot die mooi is ingekrompen. Roer er een goede lepel platte kaas onder, versnijd de zongedroogde tomaatjes en doe die bij de spinazi, zet de olie van de tomaatjes appart.
Kruid de kipfilets met peper en zout en smeer ze in met de olie van de tomaatjes.
Grill de kipfilets in een grillpan (dan krijg je de mooie grill streepjes )
Dresseer het bord door eerst de pasta te schikken op het bord met een lepel van de gestoofde spinazi erop, snijd de kipfilet in reepjes en leg hem op de spinazi strooi er gegrilde pijnboompitjes over. Klaar!
Smakkelijk!!